نفحات الانس

دردورانی که افتخاربعضی هامخالفت بااصل اسلام به اسم روشنفکری است،تکلیف مافداشدن درراه آن است

نفحات الانس

دردورانی که افتخاربعضی هامخالفت بااصل اسلام به اسم روشنفکری است،تکلیف مافداشدن درراه آن است

بایگانی
آخرین نظرات

دانلود تلاوت زیبای استاد محمود شحات -سوره مبارکه انسان


محمودشحات

 و قالوحسبنا الله ونعم الوکیل

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

زندگینامه استاد محمود شحات محمد انور در


استاد شحات محمد انور درباره خاطرات ایام کودکی خود این‌گونه سخن می‌گوید: «در آن دوره من با حفظ کردن قرآن کریم سعادتی وصف ناشدنی یافتم، مخصوصاً پس از اتمام حفظ قرآن و در اثناء یادگیری تجوید آن، به خاطر این‌که صدای زیبائی داشتم و اداءِ لحن من شبیه اداء قاریان بزرگ بود بر هم دوره‌ای ‌هایم پیشی گرفته و در میان آنان به استاد کوچک شناخته شدم و این موضوع آن ‌ها را خشنود می ‌کرد، هم کلاسی ‌هایم در مکتب به دنبال فرصت بودند که استاد مشغول کاری شود تا از من بخواهند که با تجوید، آیات قرآن را برایشان بخوانم و چنان مرا تشویق می ‌کردند که گویی من قاری بزرگی هستم». 
استاد شحات می ‌‌افزاید: «به یاد می ‌آورم که در ضمن یادگیری قرآن کریم برای همکلاسی ‌هایم، زیاد تلاوت می‌ کردم، روزی یکی از ایشان فکری کرد، او یک قوطی کبریت تهیه کرد و جعبه آن را توسط یک نخ بلند به کِشُو آن متصل کرد، من یک قسمت را در مقابل دهانم می‌ گرفتم و می‌ خواندم، گویی که میکرفون است و هر یک از دوستانم قسمت دیگر را به گوش می‌ چسباندند تا طنین صدا را از آن بشنوند که زیبا و قوی می‌ شد. 
اساتیدی مانند «جوده ابوالسعود»، «سعید عبدالصمد الزناتی» و «حمدی زامل» از جمله قاریانی بودند با حضورشان در محافل قرآنی منطقه ‌ای که استاد شحات محمد انور نیز در آن‌ جا حضور داشت گرمی خاصی را به این محافل بخشیدند، ولی حقیقت امر این بود که استعداد این جوان مستعد ناگهان درخشید و در آن میان او را منحصر به فرد کرد و به مقامی انکار ناشدنی رسید و با وجود این ‌که از سن کمی نیز برخوردار بود مانند یک قاری بزرگ که تمامی سر انگشتان به سوی او نشانه رفته است، درخشید و این ‌ها همه قبل از 20 سالگی استاد شحات انور بود. 
ابتدای کار استاد شحات با هر میزانی که بسنجیم ابتدای سختی بود، دگرگونی‌های زندگی به کودکی که هنوز نیاز داشت تا کسی دستش را بگیرد و سفره مهربانی برایش بگسترد و حصار عطوفت اطرافش بکشد، به او رحم نکرد. 
استاد شحات توانست در زمان بسیار اندکی از خود یک شخصیت قوی بسازد و در این امر آن ‌چه خداوند در او از بلندنظری و عزت نفس و روشن ‌بینی و هوش قوی به ودیعت گذاشته بود او را کمک می‌کرد.

ورود به رادیو 


چنین جوانی که به طور مرتب می ‌درخشید و قرآن کریم از حنجره‌ او مانند آب جاری در آب‌ راه جریان داشت و شهرت او بر سن او بسیار سبقت گرفته بود آن قدر شایسته بود که رییس مرکز شهر «میت غمر» دعوت‌ نامه‌ای برای او بفرستد و او را به یکی از مناسبت‌های دینی که مرحوم دکتر «کامل البوهی» اولین رییس رادیو در آن حضور داشت، فرا بخواند. 


مرحوم استاد شحات انور درباره این ماجرا این‌چنین می‌ گوید: «طبق تاریخی که مقرر شده بود به رادیو رفتم، ولی هیأت داوران با وجود اعجاب شدیدشان نسبت به خواندن من گفتند باید مدتی برای فراگیری نغمه‌ها و دستگاه‌ها کلاس ببینی، من از استاد «محمود کامل» و استاد «احمد صدقی» از چگونگی کار سئوال کردم و آن‌ ها من را به آموزشگاه موسیقی راهنمایی کردند، دو سال به آموزشگاه رفتم و همه مقامات و الحان قرآنی را با کیفیت عالی فرا گرفتم تا سال 1979 میلادی که دوباره تقاضانامه‌ام برای ورود به رادیو را نوشتم که سرانجام موفق شدم و آن‌ها برنامه ‌ای برای تلاوت ‌هایم به من دادند و از آن پس بود که به رادیو راه یافتم.»

سفرهای استاد 


صوت زیبای مرحوم شحات انور باعث شد تا شهرت او در سراسر جهان گسترش یابد و هیچ قارّه‌ای از دنیا نبود مگر این‌که مرحوم شحات انور در ماه مبارک رمضان و در بین سال‌های 1985 تا 1996 میلادی به آن‌ها مسافرت کند. 


وی بارها از طرف وزارت اوقاف مصر و بسیاری از وقت‌ها به دعوت‌ های خصوصیِ میلیون‌ ها نفر از دوست ‌داران قرآن کریم در خارج از مصر در لندن، لوس ‌آنجلس، آرژانتین، اسپانیا، فرانسه، برزیل، کشورهای حاشیه خلیج فارس، نیجریه، زَئیر، کامرون و بسیاری از دولت ‌های آسیائی مخصوصاً ایران سفر کرد و به قول خودش در همه این مسافرت ‌ها جُز رضای خداوند و بهروزی مسلمین نیت دیگری نداشت. 


شحات محمد انور سه فرزند پسر و شش فرزند دختر دارد و همگی آن‌ها از جمله حافظان کل قرآن کریم به شمار می ‌روند که «انور شحات محمد انور» و «محمود شحات محمد انور» بارها به جمهوری اسلامی ایران سفر کرده و به تلاوت قرآن پرداخته‌اند


«انور شحات محمد انور» از فرزندان استاد شحات نیز از قاریان جوان و نامی است که در مسابقات بین‌المللی قرآن عربستان، در سال 1380 رتبه نخست را به خود اختصاص داد، او بارها از سوی دارالقرآن نیروی مقاومت بسیج و نیروی انتظامی، سازمان اوقاف و امور خیریه و شبکه قرآن سیما، برای تلاوت در ماه رمضان به ایران دعوت شده و در اکثر استان‌های کشور به اجرای برنامه پرداخته است. 

انور شحات همچنین در اردیبهشت‌ ماه 1387 در سی ‌امین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه که در سنندج برگزار شد حضور یافت و در مراسم بزرگداشت پدرش شرکت کرد، وی پدر را بهترین اسوه و الگوی خود می‌ داند و معتقد است که هیچ‌ گاه نمی ‌تواند جای پدرش را در محافل قرآنی پر کند. 


استاد شحات محمدانور چهار سال به دلیل نوعی بیماری کبدی در محافل قرآنی تلاوت نمی ‌کرد و مدتی در بیمارستان خاتم‌ الانبیا صلّی الله علیه و آله و سّلم تهران برای مداوا تحت نظر بود و سرانجام در 23 دی ‌ماه سال 1386 هجری شمسی جان به جان‌ آفرین تسلیم کرد. روحش شاد و یادش گرامی باد. 


 

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی